“Samen, Samen! Ziggy naar voren! Lars laat die man nou, jij moet naar buiten! Lekker Mootje!” Hij ging helemaal los langs de zijlijn. En zo ken ik hem ook, altijd vol vuur. Een maand eerder aan mijn tafel spatte het ook van Amine af. Ze weten niet wie ik ben en wat ik doe voor die jongens. Ze sturen me weg bij de thematafels waar subsidie wordt verdeeld. Heb jij wel respect voor mij wethouder?

 

Jongens op de pleintjes en veldjes van Breda dromen er allemaal van om prof te worden. In hun hoofd zijn ze allemaal Messi of Ronaldo. De harde realiteit om hen heen is de verlokking van snel geld, mooie auto’s en strakke meiden. Ze worden geronseld voor drugshandel, het slechte pad en wie weet wat voor vage strijd nog meer. Amine geeft ze samen met een team talentvolle voetballers een alternatief. Wie knokt en traint kan ver komen op het voetbalveld. Sterren van Morgen heeft al aardig wat jongens op een mooie plek gekregen in de hoofdklasse en hier en daar zelfs al bij een profclub. Goed voorbeeld doet goed volgen zo zag het er naar uit. De tribune bij de wedstrijd ‘Sterren voor morgen017 – NAC017’ zat vol met jochies die er ook bij wilden horen. Die ook hun droom willen najagen. Via Sterren voor Morgen kan dat. Ver weg van al die andere verlokkingen.

Een paar dagen later nam Breda afscheid van Ad Verhulst van Kick. Hij gaat met pensioen. Ad is net zo gedreven en vol vuur als Amine.  Met Kick doen ze hetzelfde. Alleen dan met kickboksen. Door sport en coaching halen ze jonge mensen er weer bij. Hoeveel tegenslag ook, altijd de deur open en investeren in die gasten. Soms harde hand, soms met tact, net wat nodig is.

Breda is gezegend met dit soort mannen als Amine en Ad. Ze geloven in die jongens en geven er hun ziel en zaligheid voor. Meer dan respect, Amine. Meer dan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + elf =