Waarden gedreven

Als de doorrekening en de verantwoording maar kloppen. De boekhouders en rekenmeesters lijken in dit land alles te bepalen. Durf eens verder te kijken. Laten we het hebben over de mensen en over de mooie dingen die we samen kunnen bereiken. Laten we vooral vieren dat we mooie dingen voor elkaar krijgen, dan wordt het vanzelf weer leuk.

Vertrouwen

Vertrouwen in elkaar, vertrouwen in de overheid en vertrouwen in de mensen, dat is de basis voor elke samenwerking. Wie vertrouwen geeft krijgt dat terug. Vertrouwen geven maakt creativiteit en talent vrij. Vertrouwen maakt energie los. Door vertrouwen te geven worden bergen verzet. Vertrouwen geven laat mensen groeien.

Wie ben ik?

Na Utrecht, Deventer, Arnhem, Zeist en een wereldreis woon ik inmiddels alweer 19 jaar in het mooie Breda. Als kind van de roerige jaren ’70 en ’80 ben ik opgevoed met acties, demonstraties en de sociale strijd. Toen Tsjernobyl ontplofte wist ik het zeker, de wereld moest gered worden. Na mijn studie Milieukunde heb ik eerst 12 jaar gewerkt in de milieu-educatie. Uitleg geven over natuur en milieu en later duurzaamheid en klimaat. Daar leerde ik dat veranderen van houding en gedrag absoluut mensenwerk is. Echte aandacht, goed luisteren, veel geven, een gezonde dosis humor en steek energie in wat je wél wilt. Dan kun je het beste uit mensen halen.

Die lessen kwamen goed van pas toen ik vanaf 2006 in politiek Den Haag ging werken. Fantastische acties, mooie ontmoetingen, stevige debatten en vooral een hoop lol. Ook lokaal ben ik actief geweest voor de SP in Breda. Altijd met goede hoop en optimisme bezig om mensen te inspireren en te motiveren voor een betere wereld. Als fractievoorzitter door optimistisch en met humor oppositie te voeren. Als wethouder door te besturen met lef en te werken aan bestuurlijke vernieuwing: Zeggenschap aan de inwoners, cliënten, werknemers en initiatiefnemers, open en eerlijk en vooral doen wat je beloofd.