Mijn tijdlijn op twitter was druk vandaag. De documentaire van 2DOC over Beerput Nederland maakt wat los. Het ging over milieucriminaliteit. Iets waar ik in een vorige baan tegen streed. Bottumline van de reacties in mijn tijdlijn: “Dit kan niet waar zijn” en “Nederland is een ziek, verachterlijk, onbetrouwbaar, corrupt land geworden.. #politiek #walg“. Na het zien die documentaire is dat lastig te ontkennen natuurlijk, en daarom blijven we strijdbaar. Laat ze niet winnen. Mondige mensen hebben we nodig. Mensen die durven opstaan.  Gedeputeerde Henri Swinkels is zo iemand.

 

Henri kwam kijken naar de Sociale Veerkracht in onze keileuke stad. Met de kindvriendelijke stad als rode draad leidde we hem langs een paar mooie projecten. Buurthuis de Scheldestraat, waar na jarenlang sleuren en trekken ging de sloophamer door dat draak van een pand. Het kleine knusse pandje en het kunstgras voetbalveld dat er voor terug kwamen worden weer volop gebruikt. Met dank aan Merian Dirven en vele andere vrijwilligers uit de wijk.

De altijd energieke en goedlachse Denise van Talitha Arise vertelde haar verhaal. Ze helpt nieuwkomers bij het vinden van nieuw geluk in Nederland door rolmodellen aan het woord te laten. Tijdens haar verhaal kwam de Syrische cateraar binnen met de lunch. Ja dat is de cateraar waarover ik al eerder schreef. Veerkracht onder nieuwkomers in Breda kon niet beter in beeld gebracht worden.

Via de met moeders uit de buurt opgeknapte speeltuin aan de Oranjeboomstraat naar het Sonsbeeckpark waar volhouder Ignaz uitlegt hoe de buurt het beheer van 5000 m2 park overnam van de gemeente. Er is  inmiddels zoveel geld heeft ingezameld dat we samen het park nog leuker kunnen maken voor kinderen. En dan het liefst in de geest van de speeltuin achter DEVI, het kinderdagverblijf van Fleur Haxelmans voor kinderen met een handicap. In Sonsbeeck kunnen alle kinderen tegelijkertijd en samen spelen.

Tot slot vertelde de voorzitter van Be Young Breda hoe we op informele wijze jongeren tussen 12 en 18 betrekken bij de keuzes voor Breda. Een dag later tekenden de burgemeester en ik namelijk deals over schone omgeving rond scholen, cyberveiligheid en uitgaansplekken voor 16 tot 18 jarigen.

Tibbe, een van de nieuwe talentvolle reporters van Chatime liepen de hele weg mee  en maakte daar een leuk videoverslag van. Dat vindt je hier.

Want in Breda brengen we het samen. We betrekken iedereen bij de keuze voor Breda.  En hoe jonger we beginnen hoe beter ze straks mee kunnen bepalen wat er gebeurt. Dat is precies waar kindvriendelijke stad voor staat. Alleen door het samen te doen, door samen te knokken, blijft Breda die keileuke stad.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − vijftien =