“Daar worden we toch helemaal gek van wethouder. Vier keer ging dat gat open, op dezelfde plek. Telkens weer een busje met een andere werkman. De laatste drie keer gingen de buren naar buiten om die mannen te waarschuwen.” “Daar zit een dode leiding. Daar kun je geen elektriciteit op aansluiten.” “Niks mee te maken, dit is mijn opdracht en de schep gaat de grond in.” Zoveel onzinnig werk wordt verricht.

 

De vrijwilligers van Boykes Speelhoeve worden er gek van, en ik snap ze wel. De lang gekoesterde wens van een eigen keet ging in vervulling. Althans dat dachten ze. De keet kwam wel, maar de sores er om heen is niet meer normaal. Eerst vergeten ze een gat te boren in de stelconplaten voor de wc-afvoer. Dat moet dus nu lelijk door de muur en wordt daar zo kapot getrapt door spelende jeugd. Dan is er geen elektra, omdat die mannen van Enexis steeds op de verkeerde plek naar aansluiting zoeken en ook dat buitenkraantje zit nog steeds niet aan de keet. Iedereen snapt ook dat een waterslang via het raam aan het binnenfonteintje niet de oplossing is.

Wat zou het toch een zegen zijn als die werkmannen buiten eens belden met de tekentafel-geleerden. “He vrienden, jullie tekening klopt niet. Als ik het zo en zo doe is het veel beter. De buren zeggen het zelf ook. Al drie keer trouwens”. Het zou zoveel frustratie schelen en zoveel geld ook. Ik ga het eens bij collega’s voorstellen. 50 euro voor elke werkman die met een beter plan komt dan op de tekening staat. Want kijk nou zelf nog eens naar die foto. Hij is gemaakt in Linie-Noord. Die werkman moet toch ook gedacht hebben: Een nieuwe lantaarnpaal op nog geen 10 meter naast die ouwe. En een aparte paal er tussenin voor dat verkeersbord. Wat een onzin. Het kan niet anders, dan dat hij dat dacht. Toch?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 2 =