De laatste dit, de laatste dat. Het is nu al begonnen. De kiezer is er nog totaal niet mee bezig. Maar wij als College van Burgemeester en Wethouder moeten al bijkans op de handen gaan zitten. Maart zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraad. Nog een paar dingen in de steigers zetten maar niet te veel meer opstarten. Rare tijden eigenlijk. Afgelopen dagen de laatste officiele retraite. Vorige week donderdag de laatste officiele fietstocht de wijken in, De Linie deze keer.

 

Er staat veel nieuwbouw te gebeuren in Linie. Het terrein achter de Faam kan volgebouwd worden. Het terrein waar nu de NHTV staat komt straks vrij voor woningbouw.  Op dat grote grasveld vlak langs het spoor (Hoefijzers Noord) waar ooit de kratten van de Brouwerij hoog opgestapeld stonden, daar komen straks 270 huizen en appartementen. Alles bij elkaar gaat het aangezicht van de Linie en ook de sfeer van de wijk drastisch veranderen.

Interessant dus om alle informatie over de staat van de wijk eens goed door te lichten. Wat weten we eigenlijk van de bewoners, wat is de sociaal economische status van de wijk. hoe veilig is het er eigenlijk echt. En hoe beleven de bewoners de wijk. De afdeling Onderzoek en Informatie bleek er veel van te weten. Na een lekker lunch met vaste gasten bij de inloop van de FAAM gaven ze een inkijkje. Een kleine impressie vind je bij de Leefbarometer.

Het beste leer je toch door met de mensen zelf te praten. Zo wist een nieuwe bewoonster van de bekende kluswoningen veel te vertellen. De wijk is wel even wat anders dan het dorp Teteringen waar ze vandaan komt. Veel gemêleerder qua mensen en toch wel een stuk minder sociale samenhang. Dat geeft een onveiliger gevoel. Gelukkig ziet ze ook het mooie er van in. Als ze hoort van alle ontwikkleling is ze wel een soort van opgelucht. De nieuwbouw biedt kans om de eenzijdige samenstelling te doorbreken. Gemengde wijken dat is toch wat we willen in Breda, ook in de Line.

Komende jaren gaan we daar stevig aan de slag.  Nieuwbouw staat op de rol, maar ook het grote onderhoud aan de woningen van AlleeWonen in Linie Zuid. De corporatie verkoopt de woningen niet als kluswoning. Nee, het zijn betaalbare woningen die we graag behouden voor onze huurders. Ook dat is een mooie verandering in denken van afgelopen vier jaar.

Ik zal het fietsen deze winter missen. Januari verzinnen we vast wel wat ludieks ter compensatie. Hopelijk wordt het een mooi voorjaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + 18 =