“Hé wethouder, ken jij niet iemand?”. “Ja, hoor wel een paar”. “Haha, niet te bijdehand, hè“. Met Marlous kun je tenminste normaal praten. “Nee, serieus ken je niet iemand die wat weet over toegankelijkheid voor gehandicapten. Ik wil Breda Barst toegankelijk maken”. Dat kan er maar een zijn. Dan moest ze Marcel hebben van Breda Gelijk. “Ik link jullie wel ff per mail”. En zo kwam het er van dit jaar bij Breda Barst. Doet ze goed die Marlous. Vorig jaar MiniBarst toegevoegd, dit jaar heeft ze de gehandicapten een mooie plek gegeven. Zo brengt Breda Barst het samen.

 

En dat was dit jaar best spannend. Donderdag liep ik rond een uur of 8.30 op weg naar het stadskantoor via de Willemstraat zo het zwembad van het Valkenbergpark in. Daar stonden ze nog wat onwennig in centimeters hoog water te wachten op alle materiaal en podia. Zou dat wel goed komen? Er zou die dag en het weekend nog heel wat water vallen, had de weerman voorspeld. Alle hens aan dek. Letterlijk pompen en niet verzuipen. Vlonders erbij en extra rijplaten. Spontaan kwamen er die dag en de vrijdag nog 30 à 40 extra vrijwilligers helpen, de zuidwesters en regenlaarzen aan. Vanuit Zeeland, Venlo en weet ik al niet waar. Fantastisch hoe Breda Barst leeft.

 En dan krijg je als doorzetters wat je verdient. Een lang en mooi weekend met veel zon, vrolijke mensen en goede bandjes. Met zoals dat in goed vakjargon heet leuke side-events. Leuke dingen er om heen bedoelen ze eigenlijk. MiniBarst voor de kinderen, een eethoek met veel lekkers van Dokter Worst tot Noodles met pikante kip en de broodnodige vette friet. De gebruikelijke stands met t-shirts, petjes en andere ‘spiegels en kraaltjes. En leuk straattheater dat er tussendoor liep. 

Diepe buiging voor alle bikkels om tegen alle voorspellingen en waarschuwingen in door te zetten. Achter de schermen heerste zondag zelfs een serene rust bij de 200 vrijwilligers. Alles onder controle. Niet dat het toen al klaar was. Vandaag, dinsdagmiddag rijden de laatste vrachtwagens weg met de vlonders en ligt het gras er op Een par plekken na toch vrij ongeschonden bij.  

Tot volgend jaar mensen. Ik ben benieuwd wat of wie Marlous er dan weer bij bedenkt als mooie toevoeging. Marcel en ik pakken t.z.t. in ieder geval een potje bier bij het hoofdpodium.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × een =