Een van de 10 dingen die je moet doen om gelukkig te worden, verhuizen naar Noorwegen. Die tip kwam binnen via Twitter, net toen ik halverwege dat land ergens in Trondheim aan een pint lokaal gebrouwen bier zat. Ik kon me er alles bij voorstellen. Zeker toen de dagen die volgden Twitter volstroomde met bagger over een kernoorlog met Noord Korea en rassenrellen in Amerika. Waarom zou je terug willen naar al die ongein en de niet te bevatten rassenhaat. Een weekje thuis in Breda en je weet het weer.

 

Het is immers maar net welke bril je opzet. In de eerste week was er alleen maar gezelligheid en mooie momenten. Zondag, in een volgepakt stadion, was NAC een uur lang veel beter dan PSV. Dinsdag was er weer een prachtige editie van Parkies, Een park vol vrolijke mensen. Woensdagavond had ik een leuk gesprek met KPJ Teteringen en Varietéteringen. Daar gaan we komend jaar nog wat moois van horen. Vrijdag langs de zonnige terrasjes en naar de eerste serieuze sessie in de sportschool (luie zweet). Zaterdag genoten op het Heusdenhoutfestival waar jong en oud genovan het mooie weer, de muziek, het lekkere eten en de leuke kraampjes van de rommelmarkt. Zondagmiddag werd  de vernieuwde tuin van Buurthuis de Wegwijzer geopend. Vollebak ambiance onder begeleiding van de harmonie Nassau en vervolgens Caribische Salsa- en Reggaeklanken. Dat is een mooie nieuwe ontmoetingsplek erbij in Breda Noord. En er was  nog een veelvoud meer aan activiteiten verspreid door heel Breda.

Speciaal en hartverwarmend was donderdagmiddag het welkomstfeest voor de nieuwe Syrische bewoners aan de Eglantier in Prinsenbeek. De eerste bewoners zijn inmiddels herenigd met hun gezin. Die wonen nu in een fijn huis elders in Breda. Ze waren er ook met vrouw en kinderen. Samen met de buren en veel van de vrijwilligers genoten ze van de vele culinaire hoogstandjes. De nieuwe bewoners kregen een warm onthaal. Veel blije gezichten en veel oprechte vreugde om elkaar (weer) te ontmoeten.

‘Breda brengt het samen’ is de nieuwe leus voor Breda. Zo’n rondje wijken maakt duidelijk wat het voor mij en u betekent. We zijn er voor elkaar en maken het met elkaar. Het is fijn thuiskomen in Breda. En Noorwegen dan? Dat blijft gewoon een mooi vakantieland.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 2 =