“Wow, wow, twee moestuintjes!!”. Ze was helemaal door dolle heen. Het Nationaal Fonds Kinderhulp deelt dit jaar 300 zomerpretpakketten uit. Daarin zit echt van alles. Van moestuintjes, kleurboeken, spelletjes tot een paar mooie dagtrips naar bijvoorbeeld de Efteling. De pakketten zijn bedoeld voor kinderen die niet op vakantie kunnen omdat het gezin in armoede leeft. 48 van de 300 pakketten komen terecht in Breda. Dat pakket geeft de zomervakantie net dat beetje extra.

 

Vakantie is natuurlijk altijd tof. Sommigen gaan ver weg met het vliegtuig of met de auto.  Anderen blijven thuis. Voor allemaal geldt: Lekker niets hoeven, niet naar school, niks. Gewoon helemaal doen wat je zelf fijn vindt. Op de bank voor de TV. In de tuin of op het balkon in de zon. Lekker buiten voetballen of schommelen in de speeltuin. En soms gebeurt er iets onverwachts. Zoals afgelopen dinsdag. Als je ineens tot de 300 gelukvogels hoort die een een zomerpretpakket krijgen. Een doos vol leuks zoals kaartjes voor de Efteling. En ja, ook Moestuintjes van Albert.

Hartstikke goed natuurlijk dat het Nationaal Fonds Kinderhulp dat doet. Elk kind verdient immers een fijne vakantie, ook die in armoede opgroeien. In Nederland zijn dat er ruim 420.000, 1 op de 8. In Breda leven volgens de exacte cijfers 3865 kinderen onder de armoedegrens. Laat dat even tot je doordringen. In een welvarende stad als Breda, bijna 4000 kinderen.

In onze kindvriendelijke stad is er voor de thuisblijvers natuurlijk wel weer van alles te doen deze zomer. Overal in de stad en de dorpen worden kinderactiviteiten georganiseerd. En zoals elke zomer begint hier de vakantie met het grootste kinderfestival van Brabant, het Brakkenfestival. Dat is een week lang plezier voor duizenden kinderen uit Breda en verre omstreken.

 

Fijne vakantie allemaal.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 17 =