Afgelopen anderhalf jaar fietste ik, als wethouder Wijkenzaken, elke maand een buurt in. Met mij mee fietsten raadsleden, journalisten en geintereseerde Bredanaars. We gingen op zoek naar positieve energie van mensen die iets doen voor hun buren, buurt, wijk of dorp. Onbaatzuchtig en liefst zonder al te veel bemoeienis van ons als gemeente. Fantastische ontmoetingen werden het, waar ik hier menig blog over heb geschreven. Ontmoetingen ook waar ik veel goede moed en een nog positiever mensbeeld aan heb over gehouden. Wat zijn er toch veel toffe mensen met een gouden hart in onze stad.

 

Zaterdag 1 juli is iedereen uitgenodigd voor een festival over dit thema. Ja u ook. U bent welkom in het Chasse voor een mooi programma.  We vieren al die mooie initiatieven en onze unieke manier om vanuit de wijkaanpak hier ruimte voor te maken. Bredanaars zijn echt goed in organiseren en samen de schouders er onder zetten.

Dat ruimte maken is overigens niet altijd vanzelfsprekend. Elke keer weer stuiten we op praktische bezwaren en hobbels op de weg. Daar moet dan weer antwoord op worden gevonden. Beetje bij beetje uit de “nee, want” naar de “Ja, mits”. En dat lukt steeds beter. Op het stadskantoor, daar wordt de wijkaanpak steeds meer geaccepteerd als werkwijze. In de raad, waar ze vorige week zelfs unaniem een initiatief voor nog meer buurtrechten aannamen.

Maar vooral buiten in de dorpen en wijken. Prachtig  om te zien dat wijk- en dorpsraden daar zo constructief in meebewegen. Ruimte voor al dat nieuwe elan en nieuwe initiatief. De oude werkwijzen voorbij richting meer samenwerken in platforms en samen beslissen over wat wel en wat niet in de wijk.

Samen buurten levert zoveel meer op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + 5 =