Als nieuwbakken wethouder vroeg ik directeur van het IMW, Jeroen Berkhout: Waar bemoei je je mee?”. Niet omdat hij zich perse met mijn zaken bemoeide hoor. Nee, hij sprak steeds over bemoeizorg. “Rij vooral eens een dagje met onze mensen mee”. Ik dacht er aan terug afgelopen donderdag bij het 50 jarige bestaan van IMW.

 

Bij mijn woordje op de ‘feestje van de 50ste verjaardag’ bij Strand Binnen memoreerde ik aan dat dagje meelopen. Een verslaafde vrouw bij daklozenopvang De Vliet. Op jezelf wonen is nog even geen optie schatten ze  -met groot gevoel voor understatement- in. Een jonge man die stemmen hoorde en een week ervoor met samoeraizwaarden achter zijn buren aan rende. “Slik je je pilletjes op tijd, oké dan is het goed”. Dat leek wat lichtjes als eindconclusie maar ik heb nooit meer in de krant gelezen dat het mis is gegaan in dat dorpje in de polders van West Brabant. Dus dat bemoeien had wel degelijk zin.En zo nog een paar adressen. Allemaal niet mals, waar ze zich vanuit IMW mee bemoeien.

 

Overigens niet alleen maar met dit soort stevige zaken maar ook met hulp bij schulden, opvoedvragen en relatieproblemen, de zoektocht in het woud van de bureaucratie. Allemaal te vinden op hun compleet vernieuwde website.

 

Diepe buiging voor al de mensen achter IMW.  Al 50 jaar oog voor de kwetsbaren. Ze erbij halen en erbij houden. Dat wordt een steeds grotere opgave nu we mensen langer thuis willen laten wonen. Je merkt langzaam aan de druk op de wijken toenemen. Goed dus dat ze van IMW al op veel plekken zitten met een netwerk van inmiddels al meer dan 70 vrijwilligers.  Mooi werk van Jeroen en de zijnen! Op naar nog eens 50 jaar zorg voor de kwetsbaren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × vijf =