Een week of twee geleden liep ik, als wethouder Bouw en Woning Toezicht  een paar uur mee met Dorian, een van onze bouwinspecteurs. Hij bezocht de bouw van de evenementenhal op Breepark. Wat een complex wordt dat, zeg. Een gigantische grote hal met daarnaast nog eens drie verdiepingen aan eetgelegenheden, een bowlingbaan bovenop en een indoor kinderspeelplaats er tegenaan. Redelijk complex om te bouwen. Onze bouwinspecteurs zijn er dan ook regelmatig te vinden, om de bouw goed te volgen.

 

Meelopend over het bouwterrein merk ik direct dat Dorian verstand van zaken heeft. Brandveiligheid, betonconstructies, vluchtroutes, veilig werken. En niet onbelangrijk voor Bavel en de rest van de omgeving, de geluidsisolatie. Hij heeft oog voor alles. Zijn contact met aannemers is ook direct, open en eerlijk. Dat geeft vertrouwen. Geen geheimen over en weer. Samen nadenken over een gepaste oplossing voor die paar kleine geluidslekken bijvoorbeeld. En wat te denken van de staalconstructie van die Indoorspeelplaats. Daar is door Engelse computers dagenlang aan gerekend. Een dure maar broodnodige stap.

Dat soort dingen doen  ontwikkelaars vooral omdat de gemeente dat verlangd. Ja, natuurlijk zullen ze zeggen dat zij ook zelf  graag wat goeds willen neerzetten. Je mag het hopen. Het zijn immers nogal gebouwen die we wegzetten in Breda. Binnenkort loop ik nog eens mee. Dan gaan we naar de Rechtbank. Ook geen kleintje. En we gaan nog heel wat neerzetten in die hoek van de Belcrum. Daarnaast elk jaar  ook nog eens zo’n 850 woningen. Die wil je toch stevig en duurzaam neerzetten voor onze stads- en dorpsgenoten. Dan heb je mensen met kennis van zaken zoals Dorian hard nodig.

Fijn dus dat minister Plasterk zijn onzalige plan voor privatisering van  bouwtoezicht een jaartje uitstelt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + 15 =