Kippenvel even, toen de brief werd bezorgd op het stadskantoor. Een teken van leven. Zat een geeltje op geplakt: “Kan er geen vraag in ontdekken, alleen dat Patrick vooral Patrick moet blijven”. Ik heb het ze uitgelegd. Mooi verhaal bro dat we te vertellen hebben. Ik had eigenlijk een blog over Adje willen schrijven. Helaas onverwacht uit het hart van Breda gerukt.  Maar een brief van jou kan ik natuurlijk niet negeren.

 

Adje was een prachtvent die de straten van Breda de afgelopen 20 jaar kleur gaf. Hij vrolijkte mensen op met zijn gedichten en eindeloze verhalen. Slimme gast die meedacht en meewerkte aan betere opvang voor dak- en thuislozen. Politiek geintresseerd ook. Op zijn manier hield hij ook van zijn vrouw en dochters. In de kern had hij dus wel wat weg van jou. Hij had sinds pakweg een jaar eindelijk weer een huis, en nog wel in zijn oude buurtje. De cirkel was rond, zo dichtte hij zelf.

Goed om te lezen dat ook jij weer terug bent. De strijdbaarheid spat weer van de brief af. Heel fijn. En nee, wees maar niet bang dat ik die verlies. Ik zit nu zo’n 3 jaar op dat zogenaamde pluche. De spelletjes, de machtswellust, het eigenbelang, de ego’s, de verlokkingen van skyboxen en haringparty’s het is er allemaal echt. Ik benoem het ook nog altijd met regelmaat. Want ik zit er niet voor eigen glorie. Ik heb een wereld te verbeteren.

Daar hebben ze het om mij heen, net zoals indertijd, soms moeilijk mee. Zolang er nog mensen buiten zijn die er mee geholpen worden, houd ik er de moed wel in. Zo’n brief van jou helpt me er ook weer een paar maanden doorheen. Een concertje of festival op zijn tijd, af en toe een (verre) vakantie, af en toe een wandeltocht. De weekendjes weg met vrienden. Netflixend samen op de bank winterse weekendjes wegdromen. En als in mijn beste jaren nog altijd die ambitie om een marathon te lopen. Je ziet al, niet zoveel veranderd, Hooguit wat grijzer.

Twijfel dus nooit makker, aan Patrick. Die blijft wel Patrick. Die wordt nooit een machtsgeile wethouder. Rug recht en kop er voor. En anders maar kop er af. Liever dat nog dan…

Maart 2018 weer verkiezingen. Dan zullen we zien of het beloond wordt.

Ik beloof niemand meer dat ik snel langs kom want dat kan ik in dit vak nooit waar maken. Maar man, zoveel vragen terug en wat zou ik het tof vinden je weer eens in mekaar te rossen. Of was het andersom…..

Hou je haaks.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vier =