Bredase jongeren. Met ze mee mochten mensen die op een of andere manier betrokken zijn bij het thema kindvriendelijke stad. Naast een mooie overwinning op FC Oss nam ik ook een vraag mee: Wat ik nodig heb van het stedennetwerk Child Friendly City’s? In de hangmat kun je lekker over nadenken en weer even de hoofdlijn pakken. Waarvoor doe je het nu eigenlijk allemaal als wethouder Jeugd: de rechten van kinderen. Bij thuiskomst maandag was ik dan ook blij verrast dat het ging over het verbod op stoepkrijten.

 

De vrij enthousiaste en wel heel letterlijke interpretatie van een dode letter in onze APV haalde zelfs de landelijke tv bij EditieNL. Fantastisch hoe ver de politiek gaat om de rechten van kinderen in Breda veilig te stellen. Zelfs regels die al tientallen jaren niet meer actief worden toegepast worden nog tegen het licht gehouden. Breda als kindvriendelijke stad begint blijkbaar echt te leven.

We mogen er als Breda trots op zijn dat kindvriendelijke stad als speerpunt in beleid is vastgelegd. Dat is nog lang niet overal zo vergaand gebeurd als in Breda. We zijn ook goed bezig met het betrekken van jongeren. We doen met onze basisscholen bijvoorbeeld mee met de missing chapter foundation. Bij belangrijke beleidsvragen voegt dat een hoofdstuk namens de kinderen toe. Samen met de pubers van Breda hebben we de beweging BeYoungBreda in gang gezet. Zo’n 50 jongens en meiden uit heel Breda hebben vorige maand het college al een berg ideeen meegegeven over hoe we de stad nog leuker kunnen maken voor jongeren van 12 tot pak hem beet iedereen die zich 18 voelt. Volle bak energie.

ik hoop dus maar dat de gemeenteraad zich echt zo actief blijft inzetten voor de rechten van kinderen. De dode letter schrappen is een eerste stap op weg naar toetsen van alle beleid op rechten van kinderen. Benieuwd naar de behandeling van de voorjaarsnota in juni. Daar kan de gemeenteraad er een mooi vervolg aan geven. Dat is goed voor onze jeugd en dan hebben we ook iets te brengen in het netwerk van kindvriendelijke steden.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + 4 =