Wie had dat 4 jaar geleden gedacht. Dat ik dit nog eens zou zeggen: “Eigenlijk best leuk, achteraf”. In 2014 had ik er weinig verwachtingen van. Wie wil er nou wethouder worden. Met je pak aan en een stropdas voor een beetje belangrijk lopen doen op borrels en in sky-boxen.  Het kan blijkbaar ook anders. Je kan ook gewoon jezelf blijven en het goede doen. Hard werken op straat en in de wijken met de mensen zelf. Dan is dat wethouder zijn eigenlijk best leuk. De twee werelden -de papieren werkelijkheid binnen en de harde realiteit buiten- bij elkaar brengen.

 

Symbolisch daarvoor is wel de NAC-skybox. Ik krijg er veel vragen over, met name van mijn eigen Partijbestuur en -leden. Maar ook fronsende gezichten van collega bestuurders en raadsleden. Waarom zit je als SP-er in die skybox van NAC. Nou omdat het onbetaalbaar is. Onbetaalbaar zijn de blije gezichten in de sky-box van de daklozen, statushouders, kinderen uit de jeugdzorg, huurders, vrijwilligers van allerhande verenigingen. De box is niet meer alleen van het old-boys netwerk, de mannetjesmakers en ritselaars. De box is van ons allemaal. We zijn allemaal Bredanaars, we zijn allemaal mensen, we maken het samen.

Afgelopen weken ook veel bevestiging gehoord. Mensen voelen zich weer gezien en gehoord. Mensen voelen zich serieus genomen. De kloof tussen bestuur, ambtenaren en Bredanaars is echt wel kleiner geworden. En niet onbelangrijk, beloftes zijn ook echt waargemaakt of er wordt hard aan gewerkt die in te lossen. Mooi dat, dat is gelukt. Dank aan iedereen die er ook in geloofd en er hard aan mee werkt.

Maar we zijn er nog niet.

Je ziet de gevestigde orde in de stad, zowel binnen als buiten, er nog steeds mee worstelen. Die betrokkenheid van alle Bredanaars blijft eng. De open en transparante houding die nodig is blijft eng. Het in gesprek durven gaan met de Bredanaars blijft eng. We moeten de komende jaren echt nog even door blijven duwen.

Ik heb daar wel van genoten, van dat stuk van het wethouderschap. Woensdag gaan we stemmen. Benieuwd wat mijn toekomst daarna brengt. Dit is in ieder geval de laatste Blog van deze periode. Komt er een volgende?

Het is aan de kiezer, en die heeft altijd gelijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 5 =