Bijna ademloos, een uur lang, zaten ze dinsdagavond naar het scherm te staren. Ivonne Peeters had een reeks gevechten van Ramon Dekkers op een rij gezet. Dat 75 mensen, van jong tot oud een uur lang stil naar een film zitten te kijken in buurthuis de Nieuwe Meidoorn mag een godswonder heten. Dat is niet perse Typisch Tuinzigt. Het was wel meer dan terecht. Het paste helemaal in de avond die gewijd was aan Ramon Dekkers. 5 jaar geleden alweer overleed de grote sportheld van Tuinzigt.

 

Elk jaar is er een stille tocht op 27 februari. Dit jaar ook weer, met fakkels, ballonnen vormden ze een mooie stoet. Van zijn oude sportschool naar Tuinzigt. Dit jaar eindigde de tocht bij de Ahornstraat. Daar kregen de mensen voor het eerst de muurschildering te zien die ter ere van de sportieve prestaties van Ramon Dekkers wordt neergezet.

Ivonne en haar vriendin Ciska hebben zich niet uit het veld laten slaan door alle hobbels en tegenslag. Die muurschildering moest er komen. Ramon Dekkers is een held in Tuinzigt. Een groot voorbeeld voor al die jochies en meiden die er nu opgroeien. Als je er voor traint, je best doet en keihard werkt dan kun je ver komen. Ook als je uit Tuinzigt komt. Die boodschap willen ze meegeven.

Ramon Dekkers is daarvan een goed voorbeeld. Tiësto, in Breda beter bekend als Tijs Verwest, ook. Die hebben vanuit Tuinzigt de wereldtop bereikt. Dat geeft hoop in Tuinzigt. Het doet ook meer recht aan Tuinzigt dan alle media-aandacht voor de zelfkant en wat er niet goed gaat in de wijk. Tuinzigt is een toffe volkswijk waar ook hard gewerkt wordt en waar nog de ouderwetse saamhorigheid heerst. Dat zag je dinsdagavond in die stille zaal van de Nieuwe Meidoorn. Ik kreeg daar, kan ik nu wel toegeven, wel even brok van in mijn keel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + 20 =