Mooi hè wethouder, bijna een hele spread?

Een wat?

Een spread, een twee pagina’s breed artikel in de krant. Over het gezinshuis El Noor waar je gisteren op visite was. En ook nog een foto op de voorkant van stad en streek. Dat is niet meer dan terecht ook. Die mensen verdienen het om in de schijnwerpers te staan. Zo veel liefde en warmte die ze kinderen geven. Kinderen voor wie het bij hun eigen ouders even niet meer lukt. Daar kunnen er niet genoeg van zijn.

 

Mohammed en Jamila en hun drie dochters vormen een heel hecht gezin. De dochters zijn echt rolmodellen. Brabants kampioen Schoonspringen, veel sporten, goede schoolresultaten. En ongelofelijk gezellig om mee te praten. Zo’n warm gezin dat nog liefde genoeg over heeft om ook andere kinderen op te nemen. Dat het toevallig allemaal met een zelfde culturele achtergrond is, had niet gehoeven. Maar het is ook wel logisch. Ouders zien toch graag dat hun kinderen volgens een zelfde levensovertuiging worden opgevoed. Klopt, met die motivatie zijn mijn vriendin en ik ook ooit gevraagd om Peter en Meter te worden.

Voor die kinderen ook heerlijk fijn natuurlijk. Zo’n warm bad. Goed dat AlleeWonen het belang daarvan ook in ziet. Het woonhuis werd te klein voor alle kinderen. Toen het huis van de buren vrij kwam schakelden ze snel mee. Er kunnen nu nog meer kinderen opgenomen worden. Als het moet nog wel 6.Het is inmiddels een dagtaak voor Mohammed en Jamila. Achter ieder kind gaat natuurlijk een verhaal schuil, met daarbij voogden, ouders en een flink stuk bureaucratie. “Hoe kan dat anders, de wethouder zit erbij. Nu kunnen jullie het zeggen”. De meegekomen journalist van BNdeStem dacht het vuurtje nog wat op te stoken. Ik ben het echter volledig met ze eens. Het belang van het kind moet voorop staan. Controle en toezicht is goed. Maar laat de systeemwereld zich vooral aanpassen aan het belang van het kind en de hulpverleners en niet andersom. Daar doe ik elke dag mijn best voor. Want de kostbare tijd van de pleegouders moet zitten in warmte, veiligheid en liefde en niet in de papieren werkelijkheid van de boekhouders.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × twee =